MAŁOPOLSKA TO GO

Inkubator kuchenny, fot. B. Kieżun, CC BY-SA 3.0

Inkubator kuchenny w Zakrzowie

To miejsce o skomplikowanej ‒ jak zasady finansowania ze środków unijnych ‒ strukturze. Ważne jest to, że jest unikalne, bo tamtejsze kuchnie, maszyny i urządzenia można wynająć, by w nich gotować. Na co dzień zarządza tym miejscem specjalnie powołana Spółdzielnia Socjalna. Panie Lucyna, Ewa, Kinga i Irena przygotowują świetne przetwory z logo Smaki Gościńca, które można kupić w wielu miejscach w Krakowie. Do Inkubatora zgłosiły się, kiedy jeszcze był tylko ideą, przeszły specjalne szkolenia, a dziś smażą powidła i lepią pierogi. Są już sławne, bo z ich pomocy skorzystali nawet organizatorzy Festiwalu Jazzowego w Wadowicach. Ręka w rękę z jednym z szefów kuchni z Wadowic przygotowały wówczas przekąski dla ośmiuset głodnych nie tylko muzycznych wrażeń gości. W sezonie grzybowym warto się wybrać do pobliskiego lasu, bywa tam całkiem sporo grzybów.

obiekty na trasie

?

Inkubator kuchenny w Zakrzowie

Zakrzów 175

nawiguj do celu

więcej na:

przydatne informacje:

Możliwość zwiedzania:
Szczegółowe informacje na stronie internetowej
Czas zwiedzania:
Opłaty:
Parking:
Toaleta:
Gastronomia:

Na szlaku przydaje się prowiant 😉 Ta strona używa plików cookies i localStorage.
Korzystając z niej, akceptujesz ich wykorzystywanie zgodnie z polityką prywatności.