Posmakuj świąt

Posmakuj świąt

Autor: Marlena Jałoszyńska, Licencja: CC BY-SA

Najnowsze wydanie Małopolski To Go zapachnie imbirem, cynamonem i goździkami. Pobudzi zmysły dzięki małopolskim smakom świątecznym, których to mapę przygotowaliśmy. Zainspiruje do tego, by samodzielnie sporządzić prawdziwie małopolskie danie świąteczne oraz pozwoli na przeniesienie się do XII-wiecznego Zatora, w którym po dziś dzień hoduje się słynnego karpia. W ciągu najbliższych siedmiu dni oddajemy głos małopolskim smakom świątecznym.
 

Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy i w tym tygodniu nie polecili kilku ciekawych miejsc do odwiedzenia. Zachęcamy przede wszystkim do wybrania się na targi bożonarodzeniowe, na których można spróbować, jak smakują lokalne produkty: oscypki, wędliny, miody czy wypieki. Podczas spotkania z Jarosławem Dumasowskim, które odbędzie się 12 grudnia o godzinie 18.00 w Międzynarodowym Centrum Kultury w Krakowie, poznacie prawdziwie galicyjskie smaki. Tym razem zapraszamy również na nieco inną wycieczkę – wirtualne zwiedzanie muzeum karpia na: www.muzeumkarpia.eco.pl

Fot. Kris Duda, Flickr, CC BY SA